Årsopgørelsen 2020

Nikolaj Sigvard,

Så er årsopgørelsen for 2020 lige på trapperne!

Om mindre end to uger kan 4,6 millioner håbefulde danskere endnu engang logge ind på Skattestyrelsen.dk, for at se om der står et grønt eller rødt tal på årsopgørelsen.

Skattestyrelsen har udtalt, at årsopgørelsen ligger klar mandag d. 15. marts 2021, men hvis alt er som det plejer, vil det være muligt allerede at kunne se årsopgørelsen fra fredag aften eller lørdag morgen. Eventuel overskydende skat vil blive udbetalt fra d. 9. april.

Informationer som Skattestyrelsen automatisk får fra tredjeparter

Skattestyrelsen får automatisk en lang række informationer fra tredjeparter såsom ens arbejdsgiver, bank, a-kasse, fagforening mv. Disse beløb kan du som udgangspunkt ikke selv få lov til at rette i, men det kan stadig give god mening lige at skimme dem igennem. Hvis der f.eks. er fejl i den løn, som er indberettet af ens arbejdsgiver til Skattestyrelsen, skal man kontakte sin arbejdsgiver, så de kan ændre indberetningen.

Informationer som du selv skal indtaste

Der er også en række informationer, som du selv skal huske at informere Skattestyrelsen om – her er nogle af de vigtigste selvfølgelig de fradrag, som Skattestyrelsen ikke selv får oplysninger om. Her er de mest almindelige fradrag håndværkerfradraget, fradrag for rejseudgifter samt i visse tilfælde kørselsfradraget.

I år er det særligt vigtigt at være opmærksom på kørselsfradraget. Dette skyldes, at Skattestyrelsen normalt fortrykker dette på ens årsopgørelse, dvs. at man normalt blot skal ind, og tjekke om det Skattestyrelsen har estimeret baseret på tidligere år, er korrekt. Men da corona har betydet, at mange har arbejdet meget mere hjemme end normalt, har Skattestyrelsen i år ikke haft mulighed for at angive ens kørselsfradrag automatisk. Man skal derfor selv sørge for at tælle hvor mange dage, man er kørt på arbejde i løbet af 2020, og så indtaste dette på årsopgørelsen.

Pas på svindlere!

Desværre er udstedelsen af årsopgørelsen og tiden op til udstedelsen også højtid for svindlere. Vær derfor særligt opmærksom på fup-mails fra ”Skattestyrelsen”, som vil have dig til at klikke på links eller afgive personlige oplysninger. Når du vil se din årsopgørelse, skal du altid gøre det ved selv at logge ind via SKATs hjemmeside – aldrig via links i e-mails eller beskeder.

Lad os klare dine fradrag for dig

Hos sparskat.dk ved vi at det kan være svært at finde rundt i alle fradragene og tidskrævende at få dem indberettet korrekt. Vi har derfor udviklet et værktøj, hvor man lynhurtigt kan finde ud af, om man er ved at gå glip af en skattebesparelse.

Finder vi en skattebesparelse, koster det kun 15% af det du sparer i skat. Hvis vi ikke finder en besparelse er det gratis, og du er sikker på at du ikke går glip af noget fradrag. Der er intet at miste, du kan kun vinde!

Klik her for at prøve sparskat.dk.

Copyright © 2024 SparSkat ApS. All rights reserved.